Прес-центр1 вересня 2016, 15:09

Юрій Гарбуз урочисто відкрив Луганський державний медичний університет

 

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз сьогодні урочисто відкрив Луганський державний медичний університет у місті Рубіжному. Тепер навчальний заклад знаходиться у відремонтованій чотирьохповерховій будівлі з гарно обладнаними аудиторіями. Відновлення роботи університету стало можливим завдяки тісній співпраці між керівництвом області, міським головою та професорсько-викладацьким складом вишу.

«Ваш університет завжди був, є і буде одним з найпотужніших медичних вузів України», – наголосив у вітальному слові керівник області. Завдяки зусиллям викладачів під керівництвом ректора професора Ігоря Іоффе заклад сьогодні відновив повноцінну роботу і готує більше тисячі студентів-медиків. Юрій Гарбуз урочисто вручив ректору Почесну грамоту Кабінету Міністрів України колективу університету за заслуги, вагомий внесок у підготовку медичних кадрів і високий професіоналізм.

Голова облдержадміністрації зустрівся зі студентами 1-го та 6-го курсів Луганського державного медичного університету. «Для мене як керівника області дуже важливо створити умови, за яких ви залишитеся працювати саме на Луганщині», – звернувся до майбутніх лікарів у ході жвавої та конструктивної розмови Юрій Гарбуз.

Під час спілкування з професорсько-викладацьким складом очільник області актуалізував питання реформування медичної галузі. «Сьогодні ми особливо потребуємо якісних змін у медицині, висококваліфікованих кадрів, нових підходів. Тому я покладаюся на Ваш досвід, колосальний інтелектуальний потенціал, ентузіазм та громадянську позицію у справі реформування медичної галузі області», – заявив Юрій Гарбуз.

Нагадуємо, Луганський державний медичний університет було створено у 1956 році у місті Луганську.

Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України від 21.11.2014 № 875 «Про організацію Луганського державного медичного університету» вищий навчальний заклад було переміщено до міста Рубіжного Луганської області. На цей час навчання в університеті проходить біля тисячі осіб. Контингент студенів, інтернів та курсантів продовжує збільшуватися. У 2016 році на навчання було прийнято більше трьохсот осіб.