Прес-центр8 лютого 2018, 14:02

Юрій Гарбуз узяв участь у засіданні ради партнерів ПРООН

Сьогодні, 8 лютого 2018, у Краматорську Донецької області відбулося об’єднане засідання ради партнерів ПРООН за участю представників 9 посольств іноземних держав,агенцій та програм ООН, представників Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України, а також керівників Луганської та Донецької областей.

На засіданні були презентовані підсумки програми «Відновлення та розбудова миру» (RPP) за минулий рік та плани на 2018 рік. Програма реалізується Проектом розвитку ООН та ООН-Жінки та передбачає три основні напрямки роботи: економічне відновлення і відбудова ключових інфраструктурних об’єктів, сприяння ефективному місцевому врядуванню та впровадженню реформи з децентралізації, досягнення безпечної ситуації в суспільстві та порозуміння.

«Дякую міжнародним партнерам і організаціям за підтримку Луганщини та Донеччини. Багато зроблено і багато ще доведеться зробити у відновленні інфраструктури, економічній стабілізації і розвитку бізнесу в регіоні, але важливо вже сьогодні наполегливо працювати над відновленням довіри громадян по обидва боки лінії розмежування», - зазначив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністраціїЮрій Гарбуз.

Присутність на засіданні ради партнерів 15 представників 9 посольств ЄС, Японії, Польщі, Великобританії, Нідерландів, Швеції, Швейцарії, Чехії свідчить про те, що відновлення миру на Донбасі є важливим міжнародним питанням.