Прес-центр8 травня 2018, 12:05

Юрій Гарбуз: Важливо зберегти у вдячній пам'яті нащадків ім'я кожного Героя – борця за незалежність України

Сьогодні, 8 травня, у Сєвєродонецьку голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь мітингу-реквіємі до Дня пам’яті та примирення, а також панахиді за загиблими воїнами у Другій світовій війні біля Братської могили радянських воїнів.

Звертаючись до присутніх ветеранів визвольного руху та пересічних сєвєродончан, очільник області наголосив: «Сьогодні ми вшановуємо полеглих у Другій світовій війні. Ми схиляємо голови перед їх світлою пам'яттю і героїчним подвигом. Ми розділяємо страждання тих, хто пережив окупацію. Ми пишаємося Перемогою нашого народу у складі Антигітлерівської коаліції».

Юрій Гарбуз також закликав до втілення політики пам'яті зараз, у час теперешньої війни: «Важливо зберегти у вдячній пам'яті нащадків ім'я кожного Героя – борця за незалежність України».

Голова Сєвєродонецької міської організації ветеранів України Володимир Корженко додав: «Подвиг тих, хто звільнив та відродив з попелу наші міста, повинні бути навіки викарбувані у пам’яті наших земляків».