Прес-центр3 серпня 2016, 13:08

Юрій Гарбуз відкрив відділення лікувальної фізкультури та спортивної медицини Луганської обласної клінічної лікарні

3 серпня в Сєвєродонецьку голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз урочисто відкрив відділення лікувальної фізкультури та спортивної медицини Луганської обласної клінічної лікарні. У заході також узяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, спортсмени та медики Луганщини.

 

Мета створення відділення – узагальнення спостереження за станом здоров’я спортсменів, забезпечення медичних оглядів та видачі спеціальних дозволів на участь спортсменів у спортивних змаганнях різного рівня, включаючи міжнародні.

 

Варто зазначити, що на території Луганської області, підконтрольній українській владі, більше 7,5 тисяч людей активно займаються спортом, з них 3 тисячі спортсменів та більш 3,5 тисяч учнів ДЮСШ і школи вищої майстерності.

 

Як підкреслив очільник області, кошти на капітальний ремонт приміщень новоствореного відділення та його устаткування виділені за рахунок обласного бюджету на зальну суму 1052,7 грн. Придбано сучасне медичне обладнання: аналізатор сечі, гематологічний та біохімічний аналізатори, електрокардіограф, спірограф, пульсоксиметр, тонометр.

 

У новому відділенні лікувальної фізкультури та спортивної медицини працюватимуть 10 штатних співробітників, у тому числі 4 лікарі.

 

«Хочу привітати всіх спортсменів та медиків Луганщини з відкриттям відділення. Це надасть змогу якісно та вчасно проходити обстеження і брати  участь у спортивних змаганнях різних рівнів. А головне – здобувати перемоги на славу України та Луганщини!», – наголосив Юрій Гарбуз.