Прес-центр24 липня 2018, 17:07

Юрій Гарбуз відвідав найбільше сільгосппідприємство з виробництва молока Білокуракинщини

Сьогодні, 24 липня, від час робочої поїздки до Білокуракинського району голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відвідав сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Зоря», що у с. Дем'янівка.

ТОВ «Зоря» першим у районі закінчило збір зернових. Також це єдине на Білокуракинщині підприємство, що займається розведенням великої рогатої худоби. Воно забезпечує 80% валового виробництва молока району. У господарстві нараховується понад 580 голів ВРХ, у тому числі 250 корів. У 2018 році за рахунок власного відтворення підприємство збільшило поголів’я корів основного гурту на 30 голів.

«Це сільгосппідприємство є прикладом не тільки для нашої області, а й для України, в цілому. Завдяки вмілому господарюванню його незмінного керівника Миколи Ведмеденка тут вдалося зберегти кращі традиції», – зауважив Юрій Гарбуз.

Микола Ведмеденко нагороджений почесною відзнакою Луганської обласної ради та обласної державної адміністрації «За розвиток регіону». У 2015 році йому присвоєно звання Заслуженого працівника сільського господарства.

Сьогодні ж Юрій Гарбуз відзначив кращих працівників господарства. Так, за високі професійні досягнення та значний особистий внесок у соціально-економічний розвиток Білокуракинського району Почесною грамотою облдержадміністрації нагороджено головного інженера СТОВ «Зоря» Віталія Бикова та заступника директора підприємства Юрія Ведмеденка.

СТОВ «Зоря» у своїй діяльності продуктивно поєднує рослинництво й тваринництво. На 3,2 тис га землі вирощується соняшник, озима пшениця, кукурудза, ячмінь, овес, еспарцет і нут. Урожайність становить 32,1 ц/га.

Зазначимо, що на Луганщині реалізується Урядова підтримка розвитку фермерства в рамках програми «Державна підтримка галузі тваринництва». Спеціальна бюджетна дотація за вирощування молодняку великої рогатої худоби буде сплачена 146 фізичним особам за утримання 316 голів телят на загальну суму 287,5 тис. грн. Також 22 підприємства області отримають 3,9 млн грн спеціальної бюджетної дотації за утримання корів молочного, молочно-м’ясного та м’ясного напряму продуктивності.