Прес-центр7 квітня 2017, 10:04

Юрій Гарбуз відвідав офіс ПРООН у Сєвєродонецьку

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз на запрошення команди Програми розвитку ООН відвідав офіс організації в Сєвєродонецьку. Зустріч розпочалася з презентації діючих проектів і пройшла у жвавій дискусії та обміні думками.

Програма відновлення та розбудови миру ПРООН створена на базі восьми діючих на Сході України проектів, охоплює широкий спектр діяльності в Луганській області та має добру співпрацю з обласною та місцевою владою, громадським суспільством і бізнесом.  

Основною метою Програми в регіоні є підтримка економічного відновлення, ефективного самоврядування, впровадження реформи децентралізації, а також зміцнення громадської безпеки та соціальної згуртованості.

«ПРООН у Сєвєродонецьку має дійсно професійну команду однодумців. Я ціную допомогу, яку надає організація розвитку Луганської області, – сказав Юрій Гарбуз. – Це наш спільний напрям роботи. Коли я чую про кількість створених нових робочих місць за підтримки ПРООН в області, я розумію, що це вирішення не тільки проблем зайнятості, але й соціальних проблем родин».

Досягнуті результати дійсно вражають. У 2015-2017 роках Програма ПРООН зі співфінансування робочих місць і програми малих грантів створили 440 робочих місць у Луганській області. Відновлено вісім соціальних та економічних об’єктів інфраструктури, серед яких: лікарні, реабілітаційні центри, центри нагляду за дитиною, мости та насосна станція. Ще п’ять об’єктів буде відновлено у 2017 році.

Проведено близько 100 тренінгів, фокус-групових досліджень та форумів, на яких ПРООН зібрала разом представників влади, громадськості та силових структур у 10 цільових громадах області. Також у цих громадах підтримуються Центри надання адміністративних послуг – передбачається ремонт та обладнання приміщень. Стартує програма мікрогрантів для неурядових організацій на реалізацію соціально важливих проектів.

«Для нас є важливим і корисним, що очільник області ділиться з нами своїм баченням розвитку регіону. Сьогодні серед пріоритетів нашої спільної роботи – процес децентралізації, який відбувається в громадах, а також розвиток малих та середніх підприємств в агробізнесі. Дуже важливим є й те, на чому наголошував пан Гарбуз, – трансформація освітньої системи та позитивні зміни, які вона може надати молоді регіону»,– сказала Сильвія Флетчер, менеджер Програми відновлення та розбудови миру ПРООН.

Програма відновлення та розбудови миру ПРООН діє у восьми регіонах Східної України за фінансової підтримки Урядів Великої Британії, Японії, Швеції, Швейцарії, Нідерландів, а також Європейського Союзу та Європейського інвестиційного банку.