Прес-центр7 травня 2017, 16:05

Юрій Гарбуз відвідав та привітав з прийдешнім Днем Перемоги ветеранів Другої світової війни

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз привітав з прийдешнім Днем Перемоги ветеранів Другої світової війни, які проживають у містах Рубіжне та Сєвєродонецьк.

Очільник області подякував ветеранам за велику перемогу, побажав здоров’я і запевнив у тому, що й надалі докладатиме всіх зусиль, аби небо над нами знову стало мирним.

Він вручив ветеранам почесні грамоти облдержадміністрації, квіти, листівки, продуктові набори. Інваліди війни отримали від очільника області сертифікати на оздоровлення у санаторії «Перлина» та по 10 тис. грн матеріальної допомоги з обласного бюджету, які передали співробітники Укрпошти. Розмір фінансової підтримки для учасників бойових дій склав 5 тис. грн.

З нагоди 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, крім передбачених загальнодержавних виплат, ветерани Луганщини отримали разову матеріальну допомогу з обласного бюджету. Її загальний обсяг склав 3,5 млн грн. Інваліди війни (157 осіб) отримали по 10 тис. грн та можливість безкоштовно оздоровитися у санаторії «Перлина», учасники бойових дій (175 осіб) – 5 тис. грн. 30 % виділених коштів передбачено на виплати ветеранам з тимчасово непідконтрольних територій. Виплати будуть здійснюватися до 01 жовтня 2017 року.