Прес-центр12 квітня 2018, 11:04

Юрій Гарбуз висловив готовність до співпраці з Фондом Конрада Аденауера для розвитку Луганщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів робочу зустріч з керівником Філії Фонду Конрада Аденауера в Україні паном Тімом Б. Петерсом учора, 11 квітня. Було обговорено низку питань щодо співробітництва з німецьким політичним фондом, зокрема, потенційну співпрацю та реалізацію спільних проектів, спрямованих на підтримку громадянського суспільства, процесів децентралізації та декомунізації, структурних змін в економіці регіону, а також обміну експертами між Україною та Німеччиною за сприяння Фонду.

«Вдячний за розуміння проблем регіону і підтримку озвучених мною пропозицій з реінтеграції області через народну дипломатію та професійні асоціації, йдеться про проект «Луганщина у нас одна», – наголосив Юрій Гарбуз. – Абсолютно згодний з паном Петерсом, що на шляху до євроінтеграції Україна не на фінішній прямій, а на старті марафонської дистанції. Важливо не звернути з неї вбік чи не зійти взагалі. Нам лишається працювати і працювати навіть в умовах війни».

В найближчому майбутньому Фонд планує проводити численні заходи у східному регіоні, зокрема, на підконтрольних українському уряду районах Луганської області. Очільник області наголосив на готовності скористатися експертно-аналітичними можливостями Фонду для розвитку Луганщини.

Фонд Конрада Аденауера є німецьким політичним фондом, що реалізує понад 200 проектів у більше ніж 120 країнах світу. Основними цілями роботи фонду є зміцнення демократії та принципів правової держави, сприяння європейській єдності, інтенсифікація трансатлантичних відносин і співпраця в галузі підтримки країн, що розвиваються.

Понад 20 років Представництво Фонду Конрада Аденауера в Україні підтримує процеси реформ і демократизації, що відбуваються в країні. Фонд здійснює допомогу в супроводі процесу асоціації з Європейським Союзом, підтримці розбудови плюралістичної партійної демократії, підтримці місцевого самоврядування, наданні стипендій для навчання та дослідницької роботи в Німеччині тощо.

Філія Фонду відкрилась у Харкові влітку 2017 року і наразі є єдиним німецьким політичним фондом, який має представництво саме у Східній Україні.