Прес-центр14 серпня 2018, 19:08

Юрій Гарбуз виступив з ініціативою спрощення процедури вступу до Луганського державного медичного університету

Відповідаючи на питання журналістів про нагальні потреби області у медичній сфері, Юрій Гарбуз підкреслив гостру нестачу молодих фахівців.

«Дуже часто відвідую Луганський державний медичний університет, спілкуюсь з майбутніми лікарями, тому добре знаю про всі проблеми, які існують при підготовці молодих фахівців. Переконаний, що у нас є сильна викладацька база та студенти-медики, які бажають спільно змінити Луганщину на краще», – наголосив голова ОДА Юрій Гарбуз.

Водночас він звернув увагу на істотну нестачу вузькоспеціалізованих лікарів у прифронтових та віддалених населених пунктах. Очільник області запропонував переглянути правила вступу абітурієнтів з підконтрольної та окупованої територій Луганщини до Луганського державного медуніверситету. За його словами, через завищені бали ЗНО значна кількість випускників не змогли стати студентами-медиками. Саме тому Юрій Гарбуз запропонував на час війни повернути до вишу систему вступних іспитів та звернувся до в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляні Супрун посприяти втіленню цієї вимушеної ініціативи.

Заходи мають на меті спростити процес зарахування абітурієнтів до ЛДМУ, що в майбутньому збільшить кількість медичних кадрів у Луганській області.  

«Необхідно залучати молодих медичних спеціалістів, забезпечувати їм гідні умови праці та життя, аби уникнути витоку молоді за межі Луганщини. Бачу перед собою особисте зобов’язання сприяти підготовці висококваліфікованих лікарів», – підкреслив Юрій Гарбуз.