Прес-центр10 листопада 2016, 15:11

Юрій Гарбуз: вітаю рішення Тристоронньої контактної групи в Мінську щодо відкриття до 23 листопада КПВВ «Золоте»

За підсумками роботи підгрупи з безпеки у рамках Трьохсторонньої контактної групи у Мінську прийнято рішення щодо відкрити КПВВ Золоте до 23 листопада.

 

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації привітав позитивне вирішення цього питання, яке довго очікували жителі області, що проживають по обидві боки лінії розмежування. На сьогодні у нас немає транспортного сполучення з тимчасово окупованою територією Луганщини.

 

«Від себе особисто та жителів області хочу висловити подяку українській стороні у Мінському переговорному процесі та керівнику СММ ОБСЄ Ертурулу Апакану за відстоювання важливих для мирного населення рішень. 
Зазначу, що ми повністю обладнали і підготували пункт пропуску ще 31 березня 2016 року, але представники так званої «ЛНР» тривалий час блокували його відкриття», – наголосив Юрій Гарбуз.

 

Очільник області зазначив, що на даний момент органи влади, силові структури області та міжнародні організації, які задіяні у роботі КПВВ «Золоте», вживають усіх заходів щодо створення комфортних умов для бажаючих перетнути лінію розмежування у зазначеному напрямку.