Прес-центр15 серпня 2018, 15:08

Юрій Гарбуз вручив обласну відзнаку Лоренцо Редальє

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз вручив почесну відзнаку «За розвиток регіону» голові суб-делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Лоренцо Редальє у зв’язку із закінченням його роботи на території Луганської області.

Очільник області подякував пану Лоренцо Редальє за значний особистий внесок у сприянні захисту життя і гідності людей, які постраждали через збройний конфлікт на Сході України, наданні допомоги найуразливішим категоріям населення у подоланні економічних труднощів, підтримки сфери охорони здоров’я, відновлення інфраструктури та інші важливі програми, реалізовані на території Луганщини.

«Без довіри та відкритості неможливо побудувати міцне партнерство. Дякую Міжнародному Комітету Червоного Хреста в Україні та особисто вам, пане Редальє, за ефективну роботу в Луганській області, в тому числі на тимчасово окупованих територіях. Ви докладаєте багато зусиль, щоб полегшити життя людей у цей непростий час», – зауважив Юрій Гарбуз.

У свою чергу Лоренцо Редальє висловив подяку облдержадміністрації в особі Юрія Гарбуза за всебічну підтримку та плідну співпрацю: «Для мене велика честь отримати цю нагороду. За мною стоять 65 людей, які разом зі мною отримують цю відзнаку за свою важку роботу».

Він також представив очільнику Луганщини свого наступника на посаді голови суб-делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні – Себастьяна Фюстьє.

«Дуже важливо, що ми в такому форматі проводимо зустріч з передачі справ. Це символ того, що ми продовжуємо свою діяльність у Луганській області. Сподіваюся, що всі наші подальші проекти будуть також успішно втілюватимуться», – зазначив Лоренцо Редальє.

За його словами, МКЧХ в Україні розглядає плани щодо збільшення своєї діяльності на теориторії Луганської області. Зокрема, будуть реалізовані не лише проекти з відновлення життєдіяльності, а й такі, що дозволяють людям створювати власний бізнес та заробляти на життя самостійно.

«Як пілотний проект ми імплементували підтримку мікробізнесу в Щасті, зараз ми плануємо розширяти його в Станично-Луганському районі», – пояснив голова суб-делегації МКЧХ в Україні.

Новий керівник суб-делегації МКЧК в Україні Себастьян Фюстьє народився у Франції, має досвід роботи у багатьох країнах світу, проте це його перша місія в Україні.

Під час знайомства з Юрієм Гарбузом він висловив сподівання на плідну співпрацю.