Прес-центр1 лютого 2017, 16:02

Юрій Гарбуз з робочою поїздкою перебуває у Сватівському районі

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз з робочою поїздкою перебуває у Сватівському районі. Разом з головою Сватівської райдержадміністрації Дмитром Мухтаровим та головою Сватівської районної ради Вітою Сліпець очільник області ознайомився з роботою низки підприємств та комунальних установ Сватового, провів прийом громадян, а також проведе робочу нараду.

«Приємно вражений інноваційністю процесів та технологій, які застосовуються в агрокомплексі», – відзначив Юрій Гарбуз після ознайомлення з роботою ТОВ агрофірма «Слобожанська».

Поряд з нарощуванням виробництва рослинницької продукції господарство розвиває галузь тваринництва, постійно збільшує поголів’я великої рогатої худоби. Чисельність штатних працівників у підрозділах агрофірми складає 75 осіб. Підприємство спеціалізується на вирощуванні зернових та олійних культур, молока, м’яса. У господарстві в обробітку 4354 га ріллі, 867 голів великої рогатої худоби, із них корів 300 голів. Значну увагу керівництво ТОВ агрофірма «Слобожанська» приділяє підвищенню урожайності сільськогосподарських культур, активно впроваджує у виробництво прогресивні технології, високоврожайні сорти та гібриди.

Очільник Луганщини ознайомився з роботою Сватівської центральної районної лікарні – базовим лікувальним закладом району, який надає стаціонарну та амбулаторну допомогу жителям міста та району. У своїй структурі установа має поліклініку з плановою потужністю 130 відвідувань в зміну (приймає фактично 400 осіб) і багатопрофільну лікарню на 195 ліжок, складається з 6-ти стаціонарних відділень. На базі приймального відділення організовано відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги, побудована киснева станція. Діагностичний підрозділ представлено клініко-діагностичною лабораторією, рентгенологічної службою, кабінетами функціональної діагностики, ендоскопічних досліджень і УЗД, патологоанатомічним відділенням. Медичну допомогу населенню надають 48 лікарів і 142 молодших спеціаліста з медичною освітою.

«Обласна влада підтримує діяльність цього лікувального закладу,– наголосив Юрій Гарбуз. – Тільки у 2016 році з обласного бюджету на капітальний ремонт хірургічного та інфекційного відділень було виділено 2380 тис. грн.».

Ознайомившись з ходом ремонтних робіт позашкільного закладу «Плавальний басейн», Юрій Гарбуз рекомендував керівництву району активізувати роботу у напрямі підготовки проектів Фонду регіонального розвитку.

Натомість роботу Слобожанського заводу продтоварів очільник Луганщини оцінив позитивно. Підприємство має повний цикл виробничої інфраструктури, який відповідає міжнародним стандартам. Основними видами діяльності заводу є виробництво олії  рослинної (соняшник, кукурудза) нерафінованої та рафінованої, виробництво олії  рослинної фасованої, роздрібна торгівля тощо. На теперішній час на підприємстві працює 42 особи. Потужність виробничого комплексу складає 30 тонн на добу. За 2016 рік підприємством перероблено 499,5 тонн соняшнику. Для підтримки обладнання у робочому стані проводяться профілактичні ремонти та по завершенню сезону переробки – капітальний ремонт. Кожного року поповнюється основний фонд підприємства. Так, у 2016 році основний капітал склав на кінець року 7735 тис. грн. Підприємством постійно проводиться удосконалення наявних та запровадження нових технологічних процесів, використання досягнень техніки і технології.

Юрій Гарбуз провів у Сватовому виїзний прийом громадян. Більшість питань стосувалися відновлення пошкодженого внаслідок вибухів боєприпасів восени 2015 року житла.