Прес-центр14 червня 2017, 12:06

Юрій Гарбуз закликав власників «АЗОТу» не допустити закриття підприємства

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз прокоментував ситуацію навколо ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання АЗОТ».

Очільник області наголосив: «Обласна влада незмінно захищає інтереси працівників Луганщини – хіміків, шахтарів, енергетиків тощо. У ситуації з «АЗОТом» ми зацікавлені у відновленні повноцінної роботи цього містоутворюючого підприємства. Відповідні листи від облдержадміністрації направлені до Кабінету Міністрів України та НАК «Нафтогаз України».

Прямих механізмів впливу на ситуацію навколо ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання АЗОТ» ми, на жаль, не маємо. Підприємство входить до холдингу OSTCHEM, що перебуває у приватній власності Дмитра Фірташа. Я закликаю власника та менеджмент компанії виявити відповідальність перед працівниками «АЗОТу» і не допустити його закриття. Бізнес, особливо великий, від якого залежить життєдіяльність області, має бути соціально відповідальним.

Водночас азотна хімія як стратегічна галузь потребує сьогодні протекціоністських заходів на найвищому державному рівні. Такі заходи стимулюють внутрішній ринок та вітчизняне виробництво мінеральних добрив. А це тисячі робочих місць не тільки у Сєвєродонецьку, а й по всій країні».