Прес-центр26 грудня 2017, 17:12

Юрій Гарбуз: Заради безпеки наших громадян ми підтримуємо рятувальників

Сьогодні, 26 грудня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз передав автомобілі та пожежно-технічне обладнання підрозділам Головного управління ДСНС України у Луганській області.

Урочистий захід відбувся на території навчально-тренувального полігону Головного управління ДСНС України у Луганській області.

Вітаючи присутніх Юрій Гарбуз зазначив, що Луганська область лідирує в Україні за рівнем технічного переоснащення регіональних підрозділів Головного управління ДСНС.

«Сьогодні ГУ ДСНС у Луганській області в черговий раз поповнилося транспортними засобами, зокрема, для піротехнічного підрозділу Луганського гарнізону, – сказав голова облдержадміністрації. – На жаль, тільки за поточний рік у нашій області внаслідок необережного поводження з боєприпасами загинуло двоє людей і постраждало сімнадцять, серед яких п’ятеро дітей. Сумна статистика, починаючи з 2014 року, нараховує 49 загиблих, з них троє дітей, та 456 постраждалих, з-поміж яких 18 дітей. Заради безпеки наших громадян ми й надалі підтримуємо рятувальників».

Юрій Гарбуз вручив піротехнічному підрозділу Луганського гарнізону ключі від семи спеціальних оперативно-піротехнічних автомобілів та автокрану для огородження місця захисними спорудами від вибухонебезпечних предметів (вантажопідйомність до 20 тонн).

Також самоскид для підвозу та вивозу захисних споруд від вибухонебезпечних предметів (грузопідємність до 20 тонн) та вантажний автомобіль для перевезення піротехнічного обладнання (грузопідйомність 5,5 тонн).

Ці транспортні засоби придбані за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку на суму 11,3 млн гривень.

Крім цього, Юрій Гарбуз передав два спеціалізовані автомобілі для транспортування мобільно-оперативної групи та 2300 пожежних рукавів, які були придбані в рамках реалізації Регіональної програми розвитку правоохоронної сфери та цивільного захисту населення у Луганській області на 2016-2017 роки.

На ці цілі з обласного бюджету виділено 1,2 млн гривень.

«Відповідна цільова програма продовжена на 2018-2019 роки, і для ГУ ДСНС в області заплановано виділити ще 30 млн гривень», – наголосив Юрій Гарбуз.

Від Державної служби України з надзвичайних ситуацій отримані чотири нові сучасні автоцистерни для гасіння пожеж та спеціальна аварійно-рятувальна машина для ліквідації дорожньо-транспортних пригод та невеликих пожеж.