Прес-центр3 червня 2017, 18:06

Юрій Гарбуз зібрав знаних луганчан на «Форумі земляків»

Форум відбувся сьогодні, 3 червня, у Рубіжному.  

Він організований у рамках проекту «Луганщина у нас одна» до 79-ї річниці утворення Луганської області та спрямовано на створення партнерських відносин між громадськими об’єднаннями, асоціаціями, іншими інститутами громадянського суспільства та органами державної влади.

Відкриваючи Форум, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз наголосив: «У ситуації, коли люди перестали довіряти один одному, важливо об’єднати небайдужих до долі Луганщини та спільно вирішувати нагальні соціально-економічні проблеми».

Очільник Луганщини запропонував делегувати частину своїх повноважень професійним галузевим асоціаціям та присутнім громадським організаціям.

Захід сформував платформу для обговорення візій майбутнього Луганщини. Зі своїм баченням поточної ситуації та пропозиціями спільного вирішення існуючих в області проблем виступили Герой України, Генеральний директор акціонерного товариства «Алчевський металургійний комбінат» Тарас Шевченко, Герой України, Заслужений працівник сільського господарства України Іван Запорожець, Генеральний директор Сєвєродонецького науково-виробничого об’єднання «Імпульс» Володимир Єлісєєв, ректор Луганського державного медичного університету Ігор Іоффе.

Зокрема, Володимир Єлісєєв на прикладі свого підприємства розповів про модель розвитку бізнесу, інвестування у кадровий потенціал, залучення інвестицій в сьогоднішніх умовах.

Також у Форумі взяли участь голови обласних асоціацій органів місцевого самоврядування, промисловців, фермерів, освітян, працівників та аматорів сфери культури, фізичної культури і спорту, Українського лікарського товариства, Центру молодіжних ініціатив, молодіжної ради, об’єднання організацій для громадян з особливими потребами та ін.

Знані луганчани обговорили перспективи сталого розвитку області, її інвестиційної та соціально-культурної привабливості, забезпечення миру та злагоди, шляхи налагодження комунікативного зв’язку між органами влади та підприємствами, установами, організаціями недержавної форми власності, а також визначили напрями подальшої співпраці з владою.