Прес-центр30 жовтня 2017, 17:10

Юрій Гарбуз зустрівся з Генеральним консулом Німеччини Вольфгангом Мьоссінгером

Сьогодні, 30 жовтня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів робочу зустріч з Генеральним консулом Німеччини в Донецьку (офіс у Дніпрі) Вольфгангом Мьоссінгером.

«Ми високо цінуємо допомогу і підтримку Німеччини нашій області та дипломатичні зусилля Вашої держави у врегулюванні конфлікту», – зазначив Юрій Гарбуз.

Сторонами була обговорена безпекова, гуманітарна, кадрова ситуація в Луганській області. За результатами перемовин вирішено продовжити співпрацю у сфері охорони здоров’я (надання німецькою стороною автомобілів швидкої допомоги, допомога у будівництві окноцентру), енергобезпеки, зокрема, впровадження енергозберігаючих технологій у невеликих містах, підтримки підприємництва, у тому числі в галузі сільського господарства, та експертного супроводу проектів.

У ході свого дводенного візиту на Луганщину пан Мьоссінгер відвідав концерт за участі музикантів, солістів та диригента з Німеччини. Захід проведено у рамках спільного проекту Луганської облдержадміністрації та громадського об’єднання «VladOpera» (Німеччина) «Музику чути крізь стіни» за фінансової підтримки МЗС Німеччини. Генконсул також побував у Станиці Луганській, зокрема, на КПВВ «Станиця Луганська», Сєвєродонецьку та Старобільську.