Прес-центр4 квітня 2017, 17:04

Юрій Гарбуз зустрівся з представниками Товариства Червоного Хреста України

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся представниками Товариства Червоного Хреста України. Також у зустрічі взяли участь директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Денис Денищенко та виконуючий обов’язки директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольга Рибалка.

 

На початку зустрічі голова Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Ольга Кудаєва підбила підсумки роботи, підкресливши, що за підтримки Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця в області були реалізовані дві програми: «Україна: громадський неспокій», «Україна: вибухи на складах амуніції».

 

Жителі міст Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк, Сватового і Кремінського району, постраждалі отримали 3933 ваучера на товари домашнього побуту на загальну суму 7 млн.866 тис. грн.

 

Загальна сума наданої допомоги від  Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця склала біля 10 млн грн.

 

Але існує проблема, яку самотужки Товариство вирішити не може, – з грудня 2016 року у зв’язку з припиненням бюджетного фінансування ліквідована патронажна служба Товариства Червоного Хреста України.

 

Юрій Гарбуз пообіцяв розглянути питання щодо фінансування патронажної служби на обласному рівні, підготувати з цього приводу звернення на ім’я Прем’єр-міністра України та в рамках реалізації започаткованого в області проекту «Луганщина у нас одна» запросити на зустріч патронажних сестер Товариства Червоного Хреста України, які працюють на територій непідконтрольній українській владі, для того, щоб дізнатися з якими труднощами вони стикаються та якої допомоги потребують.