Прес-центр30 вересня 2016, 13:09

Юрій Гарбуз зустрівся з творчою спільнотою Луганщини

Сьогодні у Сєвєродонецьку відбулися збори працівників культури області з метою створення Асоціації працівників і аматорів культури та мистецтва Луганській області «Український простір культури Луганщини». Відкрили засідання зборів голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз та начальник Управління культури, національностей та релігій Аліна Адамчук.

Звертаючись до культурно-мистецького авангарду області, Юрій Гарбуз зазначив: «Налагодження партнерських відносин між культурою і владою є справді важливим для мене». Очільник області підкреслив, що з боку Луганської облдержадміністрації забезпечується максимальне сприяння розвитку культури краю. З цією метою виділяються кошти на ремонт закладів культури обласного значення та придбання музичних інструментів.

Так, сьогодні проводяться капітальні та поточні ремонти 13 закладів культури області, у тому числі капітальний ремонт будівлі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру (з обласного бюджету передбачено виділення 57,04 млн грн) та капітальний ремонт сцени та залу КУ «Сєвєродонецьке обласне музичне училище ім. С.С. Прокоф'єва» (з обласного бюджету виділено 1,5 млн грн). На придбання музичних інструментів для симфонічного академічного оркестру передислокованої Луганської обласної філармонії виділено 885,50 тис. грн з обласного бюджету.

«Я сподіваюся, що організація громадської платформи у сфері культури допоможе вам, шановні представники творчої спільноти Луганщини, при підтримці обласної влади вирішувати важливі для вас проблеми і відстоювати ваші інтереси на регіональному і всеукраїнському рівні», – наголосив Юрій Гарбуз.

Учасники зборів затвердили статут та обрали членів правління Асоціації працівників і аматорів культури та мистецтва Луганській області.

Головою Асоціації одностайно обрано Ірину Божич – методиста Обласного центру народної творчості.