Прес-центр8 вересня 2016, 15:09

Юрій Клименко: Керівництво облдержадміністрації звернеться до вищих органів влади з вимогою повернути підтримку державним вугільним підприємствам

7 вересня в рамках робочої поїздки на ПАТ «Лисичанськвугілля»  заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко та виконуючий обов'язки директора Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергій Шелест взяли участь у нараді з генеральними директорами ПАТ «Лисичанськвугілля» та ПАТ «Первомайськвугілля», а також директорами шахт, які знаходяться на балансі зазначених підприємств.

Під час наради були обговорені питання погашення заборгованості із заробітної плати, поточні проблеми підприємств, пов’язані із відсутністю належної підтримки вугільної галузі з боку держави.

Крім того, Юрій Клименко  обсудив з керівниками шахт механізми виходу з кризової ситуації та перспективи розвитку вугільної промисловості області.

Зокрема, в рамках роботи по недопущенню консервації шахт, учасники наради розглянули можливість отримання коштів з державного та обласного бюджетів для запуску та ремонту діючих лав.

За результатами наради було прийнято низку важливих рішень. Перш за все, щодо створення на території підприємства збагачувальної фабрики, що надасть можливість суттєвої економії коштів та значного зменшення собівартості продукції.

Ця ініціатива, завдяки роботі адміністрації, вже підтримана Міністерством енергетики та вугільної промисловості України. Також вирішено створити робочу з опрацювання шляхів виходу із ситуації, що склалася,  до складу якої будуть запрошені представники Міністерства, обласної адміністрації, підприємств, відповідних профільних інститутів.

 Так, робоча група розробить план розвитку вуглевидобувної галузі області, низку інвестиційних проектів, а також розподіл функцій між підприємствами і територіями щодо утримання об'єктів соціальної сфери, які знаходяться на балансі ПАТ «Лисичанськвугілля» та ПАТ «Первомайськвугілля».

Також обговорювалися питання протидії підтопленню шахт, що входять до складу ПАТ «Первомайськвугілля», та пов’язаній з цим загрозі екологічної катастрофи.

 Для недопущення такого розвитку подій, Департаментом регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації вже підготовлені і направлені до Міністерства енергетики та вугільної промисловості та РНБОУ відповідні пропозиції.

«Зі свого боку керівництво облдержадміністрації звернеться до вищих органів влади з вимогою повернути підтримку державним вугільним підприємствам, забезпечити необхідне фінансування для вирішення поточних проблем, виходу з кризової ситуації, проведення необхідних ремонтів і реконструкцій, збільшення обсягів видобутку вугілля», ‑ запевнив присутніх Юрій Клименко.