Прес-центр27 вересня 2016, 19:09

Юрій Клименко: «Проходження строкової військової служби є можливістю для юнаків стати справжнім військовим професіоналом»

27 вересня заступник голови облдержадміністрації, голова обласної призовної комісії Юрій Клименко провів інструкторсько-методичне засідання з очільниками обласного, міських та районних військових комісаріатів. У заході взяли участь представники райдержадміністрацій, міських рад та медичні працівники військових комісаріатів.

Перше питання, яке порушив Юрій Клименко під час обговорення став ремонт та відбудова будівель військоматів області. Для вирішення цього питання він дав доручення знайти шляхи фінансування з районних та міських бюджетів, а про виконання зазначених робіт інформувати безпосередньо голову Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

Під час засідання обласної призовної комісії розглянуто питання укомплектування призовниками з Луганщини лав Збройних Сил України на проходження строкової служби. Зокрема, підбито проміжні результати осіннього призову 2016 року. Серед лідерів за набором відзначилися Лисичанський, Рубіжансько-Кремінський та Сєвєродонецький військові комісаріати.

«Питання якісного відбору призовників ‑ було та залишається головною метою роботи призовних дільниць області. Проходження строкової військової служби є можливістю для юнаків опанувати одну з багатьох військових спеціальностей та стати справжнім професіоналом, продовживши свою кар’єру у якості воїна-контрактника», ‑ зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Також, заступник голови облдержадміністрації наголосив на важливості проведення інформаційної кампанії щодо проходження строкової військової служби та служби за контрактом у лавах Збройних Сил України.

«Сьогодні нам необхідно руйнувати міфи, які продукуються нашим ворогом. Треба невідкладно проводити роз’яснювальну роботу серед призовників та їх батьків. Населення області вводиться в оману з приводу того, що військовослужбовців-строковиків залучають до проходження військової служби у зоні проведення АТО. Подібні нісенітниці тільки грають на руку нашому противнику», ‑ наголосив Юрій Клименко.