Прес-центр17 серпня 2016, 18:08

Юрій Клименко: «Ситуація на Луганщині лишається складною»

Про це заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко повідомив  на брифінгу для ЗМІ:

«Протягом останніх місяців суттєво збільшилась кількість провокацій збоку терористів, активізувалася робота диверсійно-розвідувальних груп. Фіксуються постійні обстріли мирного населення та військових російсько-терористичними формуваннями».

Зокрема Ю. Клименко нагадав, що 17.08 був обстріляний КПВВ «Золоте» - вогонь вівся по робітникам, які ремонтують водогін, що подає воду на окуповану територію. А вчора внаслідок обстрілу був перебитий газопровід у Станиці Луганській.

Також Юрій Клименко вважає, що за всіма ознаками існує план з дестабілізації соціально-економічної ситуації та підвищення громадської «напруги» на територіях, підконтрольних українській владі:

«По-перше, на початку серпня була «націоналізована» окупаційною владою частина компанії ЛЕО, робота якої життєво важлива для всіх територій області. По-друге, існують проблеми з постачанням вугілля на Луганську ТЕС.

По-третє, незрозумілі причини, з яких протилежна сторона не надає згоди на відкриття КПВВ «Золоте». «На Луганщині діє лише один КПВВ – «Станиця Луганська». Звісно, у жителів області це викликає багато незручностей та незадоволення. Але окупантам це байдуже. Також ми вважаємо, що систематичні обстріли Станиці Луганської – це провокація, спрямована на закриття КПВВ «Станиця Луганська», – наголосив Юрій Клименко.

Серед місцевих мешканців розповсюджуються брехливі чутки, що підприємства, на яких  вони працюють, будуть ліквідовані, усі працівники – звільнені, а невдовзі почнеться наступ чи-то Збройних Сил України, чи-то російських військ – наголосив Юрій Клименко.

«Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз поставив завдання не допустити та попередити терористичні акти на території області. Впевнений, що наші військові та правоохоронці на високому професійному рівні з ним впораються. Ми не допустимо, щоб життя наших громадян підвергалося ризику», – підкреслив заступник голови облдержадміністрації.  

Також Юрій Клименко під час брифінгу порушив тему боротьби з корупцією в області. При облдержадміністрації створена громадська антикорупційна рада, на першому засіданні якої було розроблено програму дій облдержадміністрації, її структурних підрозділів, підприємств області по виконанню завдань з недопущення корупційних проявів. Активно працюють і «силовики»:

«Останнім часом на отриманні хабара були затримані посадовці органів виконавчої влади, за що вони отримали відповідні покарання. Загалом, на даний момент винесено 25 обвинувачувальних актів щодо здійснення корупційних дій посадовцями.  Разом з тим відповідними органами  ведеться боротьба з особами, які ці хабарі пропонують отримати. Таких громадян виявлено 19.

Заступник голови облдержадміністрації повідомив також про виявлення та усунення двох підпільних трубопроводи на території Міловського та Троїцького районів, через які планувалося здійснювати транзит паливно-мастильних матеріалів через державний кордон України. В той час через лінію розмежування періодично фіксуються факти переміщення продуктів харчування, медикаментів та промисловий товарів.