Прес-центр27 вересня 2016, 09:09

Юрій Клименко: «Я буду завжди відстоювати інтереси своїх земляків та зроблю все можливе для зменшення соціальної напруги у регіоні»

26 вересня заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На заході було розглянуте питання щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій через відключення від електропостачання об’єктів життєзабезпечення та соціальної сфери на території Луганської області.

У обговореннях взяли участь заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц, керівники структурних підрозділів ОДА, представники силових відомств, керівники підприємств житлово-комунального господарства та представники компанії електропостачання ЛЕО.

Під час засідання стало відомо, що підприємство-монополіст у сфері постачання електроенергії у регіоні відімкнуло від мережі комунальне підприємство Попаснянський водоканал. Таким чином, під загрозою  процес водопостачання 40 тисячам абонентів з підконтрольної та 700 тис абонентів з непідконтрольної українській владі території Луганської області.

За словами представника ЛЕО, такі дії були мотивовані тим, що абоненти з непідконтрольної українській владі території не сплачують за спожиту електроенергію та водопостачання, у порушення досягнутих у Мінську домовленостей стосовно водозабезпечення  окупованої частини Луганщини.

«Як житель Луганської області, я буду завжди відстоювати інтереси своїх земляків та зроблю все можливе для зменшення соціальної напруги у регіоні», ‑ зазначив Юрій Клименко.

За результатами засідання регіональної комісії Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко дав розпорядження керівництву ЛЕО поновити електропостачання соціально важливого об’єкту регіону, та підготувати телефонограму Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману щодо надання інформації по об’єктах соціальної інфраструктури та абонентах, які лишилися водопостачання.

«Мене бентежить той факт, що поки на Луганщині лютує війна, підприємці-монополісти бажають наживитися на природних потребах та біді населення області по обидва боки лінії розмежування», ‑ прокоментував ситуацію Юрій Клименко.