Прес-центр12 березня 2019, 09:03

Юрій Клименко зустрівся із спостерігачами ОБСЄ-БДІПЛ, які займаються виборами та демократичними інституціями

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з довгостроковими спостерігачами на території Луганській області від ОБСЄ-БДІПЛ, департаменту, які займаються виборами та демократичними інституціями – Джуліаном Нанді та Карен Скіппер.

Мета зустрічі – дізнатися про підготовку до виборів Президента України та передати інформацію короткостроковим спостерігачам, які прибудуть за декілька днів до дня виборів, 31 березня, і будуть моніторити саме його хід на дільницях.

Зі свого боку Юрій Клименко розповів, що на Луганщині створено обласну робочу групу із забезпечення виконання положень Закону України «Про вибори Президента України». Він являється її головою.

Рішенням Центральної виборчої комісії № 300 на території області створено шість округів. Вони розташовані: у Щасті (№ 105), Сєвєродонецьку (№ 106), Лисичанську (№ 107), Рубіжне (№ 112), Сватове (№ 113) та Станиці Луганський (№114).

Слід зазначити, п’ять округів знаходиться на непідконтрольній українській владі території.

«На нашу думку це дуже важливо провести вибори у № 105 окрузі. Це дає можливість громадянам зробити свій демократичний вибір», – наголосив Юрій Клименко.

Взагалі кількість виборчих дільниць в регіоні 522.

Заступник голови облдержадміністрації підкреслив, що у день виборів КПВВ «Станиця Луганська» працюватиме у посиленому режиму.

Також він повідомив поважним гостям, що з боку ЗМІ окупованої території надходить інформація о припиненні роботи КПВВ у період виборів Президента України. Все це лише неправдива інформація. «Запевняю, що органи державної влади зроблять усе можливе, у тому числі, мінімізують чергу на пункті пропуску, щоб громадяни, які проживають на тій територій, змогли відповідно до закону проголосувати»,– наголосив Юрій Клименко.