Прес-центр14 березня 2019, 16:03

Юрій Прокопенко: місто Кремінна увійшло в десятку лідерів по залученню інвестиційних коштів

Про досвід роботи Кремінської міської ради та перспективи його подальшого розвитку розповів міський голова Юрій Прокопенко під час другого засідання Ради регіонального розвитку Луганської області.

Він зазначив, що за оцінкою Асоціації малих міст України Кремінна увійшла в десятку лідерів по залученню інвестиційних коштів в соціально-економічний розвиток міста.

Починаючи з 2016 року, завдяки міжнародній підтримці у Кремінній поступово відновлюється інфраструктура.

За кошти державного фонду регіонального розвитку, програми ПРООН, яка фінансувалася за підтримки Уряду Японії і Європейського Союзу, реконструйовано водопровідні мережі, що значно покращило якість води.

Замінено 49,7 км трубопроводу на 67 млн 153 тис. гривень, у тому числі з міського бюджету – 5 млн 453 тис. гривень.

Завдяки проекту ПРООН «Економічне та соціальне відновлення Донбасу», який фінансувався за кошти Уряду Японії, завершено капітальний ремонт автомобільного моста у місті Кремінна. Вартість проекту склала 3 млн 945 тис. гривень.

Також відновлюється вуличне освітлення. Це зроблено у чотирьох селищ району, а також й у самому місті Кремінна. Загальна вартість коштів становить 3 млн 328 тис. гривень.

За останні три роки у Кремінському району проведено роботу з відновлення доріг, оновлено покриття тротуарів, автобусних зупинок, встановлені дитячі майданчики та місця відпочинку мешканців міст біля водойм.

У рамках програми ПРООН облаштовано 11 пристроїв примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки та встановлено 66 дорожніх знаків.

«Наше місто пишається тим, що воно стало базою олімпійської і параолімпійської підготовки спортсменів області. За підтримки облдержадміністрації спортивна інфраструктура міста змінилася кардинально. У квітні 2017 року у "Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп» відкрито плавальний басейн та збудований зал сучасної важкої атлетики. Відновлені спортивні майданчики з покриттям із штучної трави для ігрових видів спорту», – нагадав Юрій Прокопенко.

Крім цього, за кошти держбюджету та ДФРР побудовано міні футбольний майданчик та капітально відремонтовані п’ять спортивних майданчиків, на яких встановлено 60 тренажерів.

Наприкінці виступу міський голова Юрій Прокопенко зазначив, що у Кремінському районі з 2016 року працює Центр надання адміністративних послуг.

За 2018 рік через ЦНАП надано 19 642 адміністративних послуг. За фінансовою підтримкою ЄС та ПРООН проведений капітальний ремонт приміщення, оснащено сучасною технікою та обладнанням тощо.

Додатково на розвиток міста залучено з державного бюджету, міжнародних донорів майже 87 млн гривень при щорічному бюджеті міста в 16 млн гривень.

Слід зазначити, що міська влада разом з громадськістю і підприємцями розробили План місцевого економічного розвитку у місті Кремінна до 2020 року.

Основне завдання на найближчі два роки розробити ефективну стратегію  розвитку території міста в умовах децентралізації.

«Наша задача – постійно підвищувати якість життя громадян . Для цього ми будемо покращувати інвестиційний клімат, усіляко сприяти інвестору та допомагати розвивати підприємництво», – наголосив Юрій Прокопенко.