Прес-центр20 листопада 2020, 16:11

Юрій Стогнієв в режимі онлайн відповів на запитання журналістів щодо ситуації з COVID-19

Громадські активісти та журналісти Луганщини у форматі Zoom-конференції обговорили карантинні заходи у зв’язку з COVID-19, що проводяться у Луганській області.

Виконуючий обов'язки директора Департаменту охорони здоров´я Луганської облдержадміністрації Юрій Стогнієв ознайомив учасників дискусії із загальною ситуацією та відповів на їх запитання.

Зокрема, Юрій Стогнієв зазначив, що протягом періоду карантину рівень захворюваності поступово змінюється із тенденцією до зниження. Наприклад, Луганська область була два тижні у «червоній» зоні карантину, зараз рівень карантину «помаранчевий».

«Урядом прийнято рішення щодо карантину вихідного дня. Це один із заходів, щодо якого не вщухають суперечки. Як медичний працівник, вважаю, що такі обмеження дійсно необхідні для того, щоб розірвати ланцюжок захворюваності при скупченні людей в загально відвідуваних місцях», - наголосив він.

В ході онлайн-зустрічі також обговорили роботу медичних закладів під час карантину, наявність медичного обладнання для лікування хворих на коронавірусну інфекцію та завантаженість ліжкового фонду.

Також Юрій Олексійович надав поради, куди звертатися пацієнтам у разі порушення їх прав.

Детальніше про карантинні заходи у населених пунктах у Луганській області - у відео https://youtu.be/0yYfYdr93eE