Прес-центр28 травня 2020, 17:05

З 1 червня почнуться заняття в закладах освіти в групах не більше ніж 10 осіб, захист наукових робіт та видача документів про освіту

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглянула можливість подальшого послаблення карантинних заходів.

Зокрема, прийняте рішення, починаючи з 1 червня цього року дозволити відвідування занять в закладах освіти в групах не більше ніж 10 осіб.

А також проведення професійно-практичної підготовки, поетапної та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, підготовчих заходів до практичної підготовки на виробництві, лабораторних робіт та тренажерних занять, атестації здобувачів вищої освіти, фахової передвищої освіти та відповідних підготовчих заходів.

Разом з тим, розпочнеться освітній процес, пов’язаний із освітою дорослих:  підготовка та публічний захист наукових дисертацій, видача  документів про освіту.

Комісія також заслухала керівника штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Володимира Жданова щодо загальної ситуації захворюваністю на COVID-19 та тестування людей з підозрою на коронавірус.

Так, станом на 27 травня на території Луганської області зареєстровано за первинними діагнозами 362 підозрілих випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 45 випадків лабораторно підтверджено методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) у вірусологічній лабораторії ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України». Інтенсивний показник складає 6,7 випадків на 100 тисяч населення.

ірусологічною лабораторією ДУ «Луганський лабораторний центр МОЗ України» з початку відкриття лабораторії проведено 1676 досліджень на SARS-CoV-2 методом ПЛР.

Володимир Жданов акцентував, що вагітних жінок та дітей у віці до трьох років у разі підозри тестувати будуть виключно методом ПЛР.

З 26 травня розпочато тестування методом ІФА приватними лабораторіями, проведено 99 досліджень.

Ознайомитись із текстом протоколу засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій №18 від 28.05.2020 можна ознайомитись за посиланням.