Прес-центр18 червня 2019, 14:06

З 1 липня перерахунок пенсії очікує понад 290 тисяч жителів області, – брифінг

Про перерахунок з 1 липня 2019 року пенсій сьогодні на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповіла начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова.

Вона зазначила, що підставою для зміни розміру виплати пенсій з 1 липня цього року є зміна прожиткового мінімуму. Із наступного місяця він складатиме 2007 гривень, а для осіб, які втратили працездатність, – 1564 гривень.

У зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму зростуть мінімальна пенсія за віком для непрацюючих, мінімальні пенсійні виплати інвалідам війни та учасникам бойових дій, мінімальна пенсійна виплата інвалідам ЧАЕС, мінімальна пенсія шахтарям, мінімальна пенсія військових пенсіонерів, пенсія за особливі заслуги перед Україною, підвищення ветеранам війни та членам їх сімей, підвищення жертвам нацистських переслідувань, надбавка донорам, державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни.

Ольга Шарунова наголосила, що для проведення такого перерахунку до органів Пенсійного фонду України звертатись не потрібно. Він провадиться автоматично.
Найбільше перерахунок пенсії торкнеться тих пенсіонерів, які мають повний стаж: жінки – 30 років, а чоловіки – 35 років. Пенсіонери, яким призначено пенсію до 1 жовтня 2011 року, мають повний стаж: жінки – 20 років, чоловіки – 25 років.

Мінімальний розмір пенсії збільшиться у липні до 1564 гривень.

За попередніми розрахунками, органами Пенсійного фонду України Луганської області перерахунок буде проведено близько 292 тис. пенсіонерам.

Розмір пенсії цивільних пенсіонерів повинен збільшитись у 180,5 тис. осіб.

Середній розмір пенсії після перерахунку становитиме 3574,79 гривень.