Прес-центр30 серпня 2016, 17:08

З 1 вересня за безпекою в школах Луганщини слідкуватимуть працівники Національної поліції та МНС

З 1 вересня за безпекою в школах Луганщини слідкуватимуть працівники Національної поліції та МНС

У зв’язку зі складною безпековою ситуацією на Луганщині за дорученням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Ю.Гарбуза за кожною загальноосвітньою школою області буде закріплено працівників Головних управлінь ДСНС та Національної поліції у Луганській області. Про це повідомив журналістам заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

«Понад 700 «силовиків» заступають на варту з 1 вересня. Вони будуть нести персональну відповідальність за безпеку дітей під час навчального процесу. І кожен з них у будь-який час повинен оперативно відреагувати на будь-яку нестандартну ситуацію», - зазначив Юрій Клименко.

В рамках підготовки до початку навчального року поліцейські спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій перевірять територію кожної школи на наявність вибухонебезпечних предметів. Дітям будуть проведені інструктажі, як діяти у небезпечних ситуаціях.

Нагадаємо, у 2016-2017 навчальному році у 299 загальноосвітніх навчальних закладах Луганщини отримуватимуть освіту  52 373 дитини. 
Попри досягнуті в Мінську домовленості, обстріли та провокації збоку бойовиків тривають.