Прес-центр12 червня 2018, 12:06

З аудіюванням під час ЗНО з англійської мови не впоралися лише 0,02 % учасників

Надзвичайно мала кількість учасників ЗНО з англійської мови не впоралась з аудіюванням, не давши жодної правильної відповіді в цьому блоці – лише 0,02 % від загальної кількості.

Водночас правильні відповіді на абсолютно всі завдання дали 1,4 % учасників. Такі результати оприлюднив Український центр оцінювання якості освіти за підсумками обробки 95% бланків відповідей типу А учасників тестування.

Так, серед учасників тестування більше тих, хто отримав від 9 до 16 балів, ніж тих, хто отримав від 0 до 8 балів. Показовим є те, що від нуля до чотирьох балів – тобто з низьким результатом – аудіювання склали 7,1 % учасників тестування, а від 13 до 16 балів – тобто з високим результатом – 11,9 %.

Учасники, які в школі вивчали англійську мову на рівні стандарту, а не на профільному рівні, вказували на високу складність для них частини «Розуміння мови на слух». Дані аналізу підтверджують, що учасники тестування, які вивчали англійську на профільному рівні, мають вищі результати з аудіювання ніж ті, які вивчали цей предмет на рівні стандарту.

За матеріалами Міністерства освіти і науки України