Прес-центр5 травня 2018, 16:05

З державного та обласного бюджетів вже виплачено понад 34 мільйони травневої грошової допомоги

Зокрема, кошти з державного бюджету надаються згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 170 від 14 березня 2018 «Деякі питання виплати у 2018 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» як виплата разової грошової допомоги до 5 травня.

Тож, на сьогодні в Луганській області відповідну виплату вже проведено 26,9 тис. особам на загальну суму 31,697 млн гривень.

Крім того, з обласного бюджету за затвердженою розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза Комплексною обласною програмою медичного і соціального забезпечення учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, ветеранів війни та прирівняних до них осіб на 2017-2019 роки вже перераховано 2,330 млн гривень для 336 осіб на поштові відділення, які, в свою чергу, розпочали виплату.

Так, особи з інвалідністю внаслідок війни, інвалідність яких пов’язана з пораненням у період бойових дій у Другій світовій війні отримують з облбюджету по 10 тис. гривень кожен.

У свою чергу, учасникам бойових дій у період Другої світової війни передбачені виплати у розмірі 5 тис. гривень на одну особу.

Ця виплата є додатковою підтримкою деяких пільгових категорій населення. З ініціативи очільника Луганщини грошову допомогу передбачено за рахунок коштів обласного бюджету до Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня) в рамках заходів вищезазначеної програми.