Прес-центр12 лютого 2018, 13:02

З маленьких «історій успіху» складається велике економічне диво

Луганська область вже четвертий рік охоплена війною, розв’язаною Росією. Попри труднощі воєнного часу завдяки зусиллям органів державної влади, громадськості та міжнародних партнерів вдається досягти економічної стабілізації.

Рушійною силою економічного відновлення є підтримка малого і середнього бізнесу. Йдеться про ініціативних людей, які здатні відкрити власну справу, забезпечити свої родини та створити робочі міста. Так Програмою розвитку ООН в Україні було розроблено та впроваджено проект для осіб постраждалих внаслідок військового конфлікту.

Географія учасників проекту дуже різноманітна – від тихої та затишної Новопсковщини до міста Гірське, що майже впритул наближене до лінії розмежування.

Нові підприємці Луганщини займаються широким спектром діяльності: легкою, харчовою промисловістю, агробізнесом тощо.

Ми вирішили познайомити Вас з силою незламності духу та прагнення до відновлення економіки регіону на прикладах пересічних луганчан.

Наталія Кравцова, власниця «Майстерні Таші Подєлкіной» у Сєвєродонецьку, що створює предмети декору та дерев'яні іграшки.

Своїм головними кредо у діяльності підприємця визначила унікальність, ергономічність та екологічність.

На питання щодо того, як було створено власну справу бізнес-вумен розповіла, що «хенд-мейд» зараз дуже популярний і її продукція стала користуватися великим попитом.

Наталія підкреслила, що їй подобається творчий пошук, та подив людей, які дізнаються, що це результат жіночої праці, всупереч загальноприйнятій думці, що столярні роботи – для чоловіків.

Реалізується продукція через інтернет-магазин, на виставках і ярмарках, виконання індивідуальних замовлень. З моменту відкриття справи, у майстерні працює 2 людини. Середньомісячний дохід поки становить до 7 тис. грн, а вкладені особисті кошти вже окупилися.

Майстриня із задоволенням розповідає про устаткування підприємства (8 верстатів для роботи з деревом) і інструменти іноземного виробництва, а також матеріали для роботи. Дерево, фанера - українського виробництва, папір, картон - імпортні. Основними постачальниками є ділери з Центральної і Західної України.

Бажаємо успіхів та натхнення нашій землячці!

 

Виробництво сирів як мистецтво

 

Григорій Несвіт разом з дружиною Валентиною займається виготовленням кисломолочних продуктів в селі Риб'янцеве, що на Новопсковщині.

Наш земляк розповів свою історію становлення бізнесу: «Наш бізнес – виготовлення вручну кисломолочної продукції та м'яких сирів з натуральної сировини. У районному центрі та у селі наша продукція користується великим попитом. Вона якісна, виготовляється зі свіжого молока».

Почала сім’я з втілювати свій бізнес-проект з виготовлення сиру, вершків, сметани, а згодом розширили асортимент йогуртами, ряжанка, біо-кефір.

Також урізноманітнили асортимент видами сирів, яких раніше не було на ринку. У минулому році була проблема з сировиною, але тепер варимо сир: моцарела, фета, бринза (завдяки грантам підприємець розширив виробництво і закупив необхідне обладнання для сироваріння).

Вклали у відкриття і розвиток бізнесу приблизно 60 тис. гривень, місячний середній прибуток становить 35 тис. гривень.

Молоко підприємець закуповує у фермерів та у господарських магазинах районного центру.

Григорій зазначив, що у нього є плани розширювати асортимент сирів, а також придбати сироварний апарат.

Ознайомитись з історіями успіху інших героїв та підтримати їх у голосуванні ви можете на сайті.

http://bigstories.delo.ua/