Прес-центр12 серпня 2019, 17:08

З медалями європейської першості повернулись додому пауерліфтери області

Днями у Люксембурзі завершився чемпіонат Європи з класичного жиму лежачи. 

До складу національної збірної України увійшли представники Луганської області, які завоювали низку нагород європейського рівня.

Так, у категорії до 63 кг серед ветеранів, чемпіонкою стала Ганна Кадацька. Дівчина закінчила виступ із результатом 92,5 кг.

Крістіна Лєонєнко у своїй ваговій  категорії до 43 кг стала чемпіонкою Європи. Вона встановила світовий рекорд серед дівчат у жимі лежачі – 65,5 кг

Наталія Череменко також посіла першу сходинку п’єдесталу у ваговій категорії до 47 кг. При цьому кожна спроба спортсменки була оновленням світового рекорду: 70,5 кг, 72,5 та 73,5 кг.

Ще одна представниця області – Олена Шаталова, у ваговій категорії до 57 кг, стала бронзовою призеркою європейської першості.

Серед чоловіків Сергій Пархоменко, у ваговій категорії до 93 кг, підкоривши штангу 225,5 кг встановив рекорд Європи. Хлопець теж піднявся на найвищу сходинку п‘єдесталу.

Крім цього, серед юнаків Олександр Кулачко увійшов до п’ятірки кращих, посівши четверте місце у ваговій категорії до 59 кг.

За результатами у командному заліку, чоловіча збірна команда України піднялась на першу сходинку п’єдесталу, а збірна національна збірна серед дівчат посіла другу сходинку.  В абсолютній першості наша Наталія Череменко стала третьою.

Вітаємо спортсменів та їх тренерів: Андрія Івженка, Віталія Куліша, Ганну Кадацьку та Володимира Дубового.