Прес-центр9 жовтня 2018, 16:10

З нагоди 100-річчя видання перших марок України «Укрпошта» випустила поштовий конверт та марки

У день цієї важливої події та визначення Всесвітнього дня пошти у приміщенні облдержадміністрації відбулась церемонія спецпогашення знаків поштової оплати.

В урочистому заході взяли участь перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Сергій Філь, перший заступник Сєвєродонецького міського голови Ігор Слєсарев та директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергій Шелест.

Кожна держава має свої поштові марки із зображенням історичних подій, видатних національних постатей та символів. Для нас це не просто 100 років, яка була вперше випущена в Україні, а в перше чергу, – це 100 років української державності, – зазначив Сергій Філь під час заходу. – Пройде час і ці марки будуть мати велике і безцінне значення. Вони з відбитком спеціального штемпеля займуть почесні місця в колекціях філателістів».

«За роки нашої незалежності Укрпошта випустила 1659 унікальних марок. Краєвиди України, державні діячі: кожну з них без зайвої скромності можна назвати витвором мистецтва. А до 100-річчя української марки Нацбанк ще й виготовив пам’ятну монету», – додав він.

Заступник директора Луганської дирекцієї ПАТ «Укрпошта» Любов Кізіна нагадала, що гасіння проводиться спеціальним поштовим штемпелем, виготовленим до цієї важливої події. Дія штемпеля триває один день. Тому поштові конверти та марки стають такою ексклюзивною цінністю.

Також для філателістів була розгорнута виставка поштовик марок, організована Луганською дирекцією ПАТ «Укрпошта».