Прес-центр7 лютого 2018, 11:02

З обласного бюджету протягом минулого року надано допомогу 71 учаснику АТО та членам їх сімей

В органах соціального захисту населення області станом на січень 2018 року на обліку перебуває 6,114 тис. учасників антитерористичної операції, у тому числі:

- 6032 учасники бойових дій, які безпосередньо приймали участь в АТО;

- 29 інвалідів війни, інвалідність яких пов’язана з проходженням військової служби на території проведення АТО;

- 53 члени сімей загиблих військовослужбовців, що приймали участь в АТО.

За аналітичними показниками 2017 року, 16,23 % учасників АТО отримали соціальну допомогу в результаті обстеження їх соціально-побутових потреб (що на 3 % більше, ніж у попередньому році).

Також на Луганщині діє Комплексна обласна програма медичного і соціального забезпечення учасників АТО та членів їх сімей, ветеранів війни та прирівняних до них осіб на 2017-2019 роки. Так, до Дня захисника України згідно з нею виплачено:

- 21 інваліду війни, інвалідність яких пов’язана з пораненням, одержаним під час безпосередньої участі в АТО, грошову допомогу в розмірі 1500 гривень на одну особу;

- 50 сім’ям загиблих (померлих) громадян, які брали участь в АТО, зареєстрованих і проживаючих в області, в розмірі 5 тис. гривень на сім'ю.

За рахунок коштів обласного бюджету протягом 2017 року надано допомогу 71 учаснику АТО та членам їх сімей на загальну суму 312 тис. гривень.

Відповідно до державної бюджетної програми «Заходи з психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації учасників АТО та забезпечення постраждалих учасників санаторно-курортним лікуванням» два учасники АТО скористалися послугами з психологічної реабілітації та 94 - з професійної адаптації.

За державною бюджетною програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в АТО, а також для інвалідів I-II групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції та потребують поліпшення житлових умов» у грудні 2017 року була придбана 2-х кімнатна квартира члену сім’ї загиблого військовослужбовця та як такому, що потребує поліпшення житлових умов. Окрім того, виплачена грошова компенсація у розмірі 795,137 тис. гривень ще одному члену сім’ї загиблого військовослужбовця та як такому, що потребує поліпшення житлових умов.

За програмою «Виплата матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненими з військової строкової служби» виплачена матеріальна допомога 165 особам на загальну суму 383,742 тис. гривень.