Прес-центр23 липня 2018, 11:07

З облбюджету виділено 270 тисяч гривень матеріальної допомоги

Таке рішення прийнято під час засідання комісії з призначення матеріальної допомоги за рахунок коштів обласного бюджету.

Його провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

На засіданні члени комісії розглянули 109 справ осіб із різних міст і районів Луганщини, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Виходячи з можливостей обласного бюджету, матеріальну допомогу призначено у сумі 272 тис. гривень, у тому числі: трьом особам на відновлення зруйнованого житла  виділено 8 тис. гривень. Двом учасникам АТО  вирішено надати допомогу у розмірі 5 тис. гривень та шістьом учасникам ЧАЕС – 18,5 тис. гривень. Також 12 внутрішньо переміщеним особам виділено 31,2 тис. гривень.

Одноразова грошова допомога є одним з видів адресної соціальної допомоги, що надається громадянам, які постійно проживають на території Луганської області та опинилися в скрутному матеріальному становищі через хворобу, стихійне лихо, нещасний випадок, втрату близьких родичів тощо.

Грошова допомога надається не більше одного разу на рік з урахуванням доходів, матеріального становища заявників та їх сімей, причин скрутного матеріального становища та потреби в допомозі, а також виходячи з можливостей обласного бюджету.