Прес-центр7 травня 2019, 14:05

З початку року до місцевих бюджетів Луганщини надійшло 69,5 млн гривень за землю

Про це під час апаратної наради повідомила в. о. начальник ГУ ДФС у Луганській області Ольга Височина.

Зокрема, вона зазначила, що затверджені показники по платі за землю виконано на 110,8 % або плюс 27,8 млн гривень.

Також доповідач розповіла про взаємодію Головного управління ДФС у Луганській області та центральних органів виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері земельних відносин.

Територіальні органи ДФС та Держгеокадастру постійно взаємодіють між собою щодо надання інформації для стягнення плати за землю, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Так, за 4 місяця 2019 року було направлено та отримано понад 620 листів.

Від органів місцевого самоврядування у порядку Податкового кодексу України до підрозділів фіскальної служби Луганської області надійшло понад 150 повідомлень про зміни переліків орендарів, інформації щодо встановлення ставок земельного податку тощо. В наслідок оперативного опрацювання інформації щодо переліку орендарів, органами ДФС залучено до оподаткування 3 суб’єктів господарювання та додатково надійшло 103 тис. гривень.

Також, в результаті взаємодії ГУ ДФС у Луганській області з Департаментом комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації щодо сплати податків і зборів суб’єктами, які використовують водні об’єкти та землі водного фонду на підставі договорів оренди на території Луганської області, протягом 3 місяців 2019 року податковий борг скорочено на 20 тис. гривень.

Наприкінці доповідач підкреслила, що цьогоріч платникам плати за землю, – юридичним особам місцевими радами надано на 3,4 млн гривень пільг. Здебільшого це підприємства житлово-комунального господарства, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, заклади, установи та організації, які повністю утримуються за рахунок державного та місцевого бюджетів.