Прес-центр20 листопада 2017, 14:11

З початку року роботодавці Луганщини подали майже 16 тисяч вакансій

Протягом січня-жовтня 2017 року до Луганської обласної служби зайнятості України звернулось 2565 тисяч роботодавців, які подали відомості майже про 16 тис. вільних вакансій.

Так, кількість роботодавців, у порівнянні з аналогічним періодом 2016 роком значно збільшилась – на 13,6 %, а кількість вакансій на 21,3 %.

У зазначений період поточного року кількість осіб, працевлаштованих за сприяння державної служби занятості, зросла на 1,1 тис. або 9,2 % та становила 13,6 тисячі. При цьому, 41,1 % з них були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного. Крім того, 5,4 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за сприяння державної служби зайнятості 3,4 тис. безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, кількість безробітних, які навчалися у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, зросла на 35,6% та становила 2 тис. осіб.

Завдяки підвищенню результативності роботи щодо оперативного працевлаштування громадян, кількість безробітних станом на 1 листопада 2017 року, у порівнянні з відповідною датою 2016 року, скоротилася на 7 % (на 435) та становила 5,8 тисячі.

Слід зазначити, що служба зайнятості України запроваджує соціальний проект «Живи та працюй в Україні», головною метою якого є пожвавлення людей на ринку праці України.

Організатор – Служба зайнятості за підтримки органів місцевої влади.

У рамках проекту по всій Україні будуть відбуватись інформаційні заходи, спрямовані на якнайшвидший пошук роботи для безробітних та підбір вакансій для роботодавців. Зокрема, будуть організовані масштабні ярмарки вакансій на найбільших підприємствах держави.