Прес-центр25 квітня 2019, 08:04

З початку року в області надано майже 32 тисячі адміністративних послуг

У Центрах обслуговування платників Луганської області у січні - березні 2019 року громадянам надано 31 тис. 788 адміністративних послуг, що на 7,7 тис. менше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Найбільш затребуваними в області стали такі послуги, як отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб (ДРФО) про суму виплачених доходів та утриманих податків (видано 12 тис. 575 довідок), видача громадянам карток платників податків з присвоєнням реєстраційного номера платника (видано 10 тис. 836 карток), надання витягу з реєстру платників єдиного податку (надано 1 тис. 282 витяги), реєстрація книг обліку розрахункових операцій (зареєстровано 1 тис. 519 книг), реєстрація книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат платникам єдиного податку (зареєстровано 917 книг), реєстрація платників єдиного податку (зареєстровано 1 тис. 75 платників).

Нагадаємо, що в усіх Центрах обслуговування платників, які працюють на Луганщині при органах фіскальної служби, створено комфортні умови для громадян та представників підприємництва, аби вони могли подати звітність, отримати консультацію чи необхідний підтверджуючий документ. Адміністративні та інші послуги надаються відповідно до вимог інформаційних карток та нормативних документів, якими керуються фахівці ДФС.

З інформаційними картками надання необхідних адміністративних послуг та зразками заяв кожен платник податків має можливість ознайомитися на стендах у приміщеннях кожного Центру обслуговування платників та на субсайті територіальних органів ДФС у Луганській області в розділі «Діяльність/Адміністративні послуги».

Водночас сучасний рівень інформаційних технологій дозволяє чимало питань в органах ДФС вирішити дистанційно. Зокрема, процес подання звітності суттєво полегшує електронне звітування, а у віддаленому спілкуванні з органами ДФС допоможе використання персонального робочого місця в Електронному кабінеті платника.

За інформацією Головного управління ДФС у Луганській області