Прес-центр28 липня 2022, 17:07

З початку широкомасштабного вторгнення в області прийнято 75 повідомлень про зниклих безвісти дітей, з яких 48 наразі ще не знайдено: роль ювенальною поліції безпрецедентна

З початку широкомасштабного вторгнення в області прийнято 75 повідомлень про зниклих безвісти дітей, з яких 48 наразі ще не знайдено: роль ювенальною поліції безпрецедентна

 

Про це стало відомо під час спільної наради співробітників Департаменту освіти і науки ОДА, керівників закладів освіти, а також правоохоронців, що присвячена питання захисту прав евакуйованих дітей, методів моніторингу місця перебування учнів інтернатних закладів, а також функціонування освітньої галузі області у 2022/23 навчальному році загалом.

Освітяни розповіли, що незважаючи на тимчасову окупацію громад Луганщини, понад 60 навчальних закладів Луганської області планують розпочати у вересні освітній процес дистанційно.

Правоохоронці озвучили, що з початку широкомасштабного вторгнення армії рф на територію Луганської області, поліцейськими зафіксовано 13 дитячих смертей та майже 40 травмування. Втім це, на жаль, неостаточні дані. З 24 лютого правоохоронці отримали 75 повідомлень про зниклих безвісти неповнолітніх осіб, з яких 48 наразі не знайдено.

Під час наради також було наголошено, що роль ювенальної поліції в освітньому процесі стала безпрецедентною.  Навіть в умовах дистанційного навчання, безпека дітей залишається під загрозою. Тому поліцейські розробили комплексну програму на різні безпекові теми у форматі гри. Це не буде займати багато часу та буде корисно та добре запам’ятовуватися.

Наприкінці наради учасники домовились про внесення своїх пропозицій та створення дієвого механізму спільної співпраці у безпекових питаннях освітнього процесу у новому навчальному році.