Прес-центр27 листопада 2021, 16:11

За день в області проведено 208 моніторингових перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог

Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області 27 листопада здійснено 208 моніторингових перевірок об’єктів щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину.

Зокрема, перевірено: закладів громадського харчування – 16, об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 66, об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 82, агропродовольчих ринків – 2, перукарень – 7, аптек – 4.

За результатами моніторингових перевірок порушення протиепідемічних вимог в умовах карантину виявлено на одному об’єкті торгівлі продовольчими товарами, двох об’єктах торгівлі непродовольчими товарами та одній перукарні.

Також фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області разом з представниками Національної поліції проведено моніторингові раптові перевірки на виконання доручення Прем’єр-міністра України від 22.10.2021 № 48549/0/1-21 щодо наявності документів про вакцинацію від COVID-19 або наявності негативних результатів тестування у працівників та відвідувачів ТРЦ, розважальних закладів та кіосків з роздрібної торгівлі непродовольчими товарами.

Всього перевірено 16 суб’єктів господарювання. За результатами перевірок порушення  виявлено на одному об’єкті, представниками Національної поліції складено протокол про адміністративне правопорушення.

В нічний час з 26 на 27 листопада спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області спільно з представниками Національної поліції перевірено вісім закладів громадського харчування. За результатами перевірок порушень не виявлено.