Прес-центр30 квітня 2021, 13:04

За Державною стратегією регіонального розвитку вже передбачено створення шести програм

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у засіданні Урядового комітету з питань цифрової трансформації, розвитку громад і територій, освіти, науки та інновацій, охорони здоров’я, захисту довкілля, економічної, фінансової, правової політики та правоохоронної діяльності. 

Під час засідання, яке відбулося у форматі онлайн, розглянуто питання реалізації Державної стратегії регіонального розвитку на 2021–2027 роки.

До заходу також долучився в. о. директора Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Єгор Скіртач.

Так, проєкт плану з реалізації цієї стратегії на 2021-2023 роки, включає 250 заходів.

Зазначено, що Нова Державна регіональна політика спрямована на мінімізацію демографічної кризи, створення сучасної якісної інфраструктури та забезпечення умов для розвитку та реалізації потенціалу кожної громади. 

Саме тому в фокусі Стратегії – створення 10 функціональних типів територій. Це дасть можливість направляти фінансування не тільки на області, а саме на території зі спільними специфічними проблемами.

Також реалізація Державної стратегії регіонального розвитку відбуватиметься через розроблення і впровадження програм регіонального розвитку. Наразі вже заплановано створення шести таких програм. А саме: 

- розвиток сільських територій «Нове українське село»;
- центри економічного розвитку та міські агломерації;
- розвиток гірських територій;
- цифрова трансформація регіонів;
- розвиток потенціалу регіону Азов-Чорне море;
- прикордонні території у несприятливих умовах.