Прес-центр5 травня 2020, 16:05

За допомоги цивільно-військового співробітництва населенню доставлено 89 тонн різних вантажів, – брифінг

Також на брифінгу для ЗМІ йшлося про роботу груп цивільно-військового співробітництва оперативно-тактичного угрупування «Північ». Про це звітував начальник пресгрупи ОТУ «Північ» Віталій Кирилов.

Він зазначив, що в квітні цивільному населенню групи ЦВС передали близько 2,5 тонн гуманітарних вантажів від волонтерських та благодійних організацій. Усього в цьому році передано 89 тонн різних вантажів.

Минулого місяця офіцери цивільно-військового співробітництва координували та забезпечували роботу 17 міжнародних урядових гуманітарних організацій та 20 громадських.

Також спільними зусиллями у квітні 54 особам, які мали скарги на стан здоров’я, забезпечено надання медичних консультацій та медичної допомоги. А 114 громадян перевезено до лікарень Сєвєродонецька, Попасної, Лисичанська та Бахмута для отримання  безоплатної медичної допомоги.

Взагалі з початку року виїзними зведеними бригадами військових лікарів надана допомога на місці 179 особам, а до лікувальних закладів підвезено 368 людей.

Разом з тим офіцери цивільно-військового співробітництва активно долучилися інформаційно-профілактичних заходів щодо протидії розповсюдження коронавірусної інфекції. У населених пунктах уздовж лінії розмежування було розміщено 200 плакатів та листівок з цієї тематики.

Віталій Кирилов зауважив, що серед військовослужбовців угрупування випадків захворювання на COVID-19 не зафіксовано.

У зв’язку з карантинними заходами уроки та заняття з патріотичного виховання, тренінги з мінної безпеки у навчальних закладах військовими не проводилися. Проте з початку року до навчальних закладів військові надали два комплекти плакатів, стендів та наочних посібників для патріотичного виховання, 290 примірників художньої та навчальної літератури українських авторів.

Жителі області постійно отримують від військових безкоштовну пресу:  у квітні роздані 16800 газет, а з початку року – 35400 одиниць видань «Донбас інформ» та «Патріот Донбасу».

«Під час виконання бригадами ремонтно-відновлювальних робіт у місцевості, що розташована у безпосередній близькості до лінії розмежування, офіцерами ЦВС забезпечується «режим тиші» та здійснюється супровід. Зокрема, у квітні це відбувалося у 10 населених пунктах: Золоте-4, Золоте, Золоте-3, Попасна, Оріхове, КПВВ «Золоте», Катеринівка, хутор Вільний, Троїцьке, Новозванівка. Усього у цьому році забезпечено роботу 40 бригад. Це один з напрямів роботи цивільно-військового співробітництва», – наголосив спікер.

Військовими за допомогою інженерної техніки проведено часткове відновлення доріг протяжністю 4000 м у районі Оріхового та ремонтно-відновлювальні роботи грунтового дорожнього покриття у Кримському.

Також у Старому Айдарі військові здійснили ремонт та укріплення мосту,  встановленого місцевими жителями, через річку Айдар.