Прес-центр1 листопада 2021, 13:11

За два роки у розвиток Луганщини залучено понад 11 мільярдів гривень – підсумки пресконференції Сергія Гайдая

Підбиваючи підсумки двох років перебування на посаді голови облдержадміністрації, Сергій Гайдай зазначив, що протягом цього часу Луганщина отримала значно більші кошти на відбудову, ніж за багато попередніх років.

А саме, у розвиток регіону інвестовано 11,13 млрд гривень.

Зокрема, на ремонт автомобільних доріг загального користування державного значення спрямовано 8,422 млрд гривень, місцевого значення – 1,813 млрд гривень, на реалізацію проєктів Державного фонду регіонального розвитку перераховано 448,3 млн гривень. Сюди увійшли і об’єкти програми Президента «Велике будівництво».

«Більш того, у 2022 році буде відбудовано ще 450 км автошляхів, тобто відновимо усі основні автомагістралі», – уточнив Сергій Гайдай.

На основних дорогах у наступному році встановлять автоматичні зважувальні комплекси, що дозволить, не зупиняючи перевантажений транспорт, накладати штрафи.

Крім того, повертаючись до підсумків, за два роки надано 169,2 млн гривень субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та 255,7 млн гривень держсубвенції на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери .

Також у рамках коштів надзвичайної кредитної програми для відновлення України у 2020 році реалізовано вісім проєктів на майже 24 млн гривень, у 2021 році – 15 на 22,7 млн гривень.

А ще на Луганщині втілюють дві програми Президента Володимира Зеленського – «Активні парки» та «Здорова країна».

Із 215 спортивних майданчиків цьогоріч в області будують 71. Стосовно парків повідомлено, що їх реконструюватимуть по всій області, а не тільки у великих населених пунктах.

Також в грудні буде запущено першу ділянку тролейбусного сполучення між Сєвєродонецьком, Лисичанськом та Рубіжним.

«Область отримає додаткові кошти і на подальше будівництво, і на придбання тролейбусів. Загалом їх потрібно 50 одиниць. Це будуть сучасні тролейбуси з можливістю автономного ходу, доступом для людей з інвалідністю, з функцією кондиціонування в салоні, щоб пасажирам було комфортніше», – зауважив Сергій Гайдай.

Та додав, що вже вдалось домовитись про презентацію Президенту дворічної програми відновлення Луганщини з відбудови 10 шкіл, 10 дитячих садочків та 10 стадіонів. Це будуть додаткові до наданих ДФРР або іншими державними програмами кошти – близько 500 млн гривень.

«До речі, в області докорінно змінені підходи до відновлення об’єктів. Якщо раніше робились окремі проєкти на ремонт даху або термомодернізацію, то за моєю вказівкою кожен об’єкт відбудовують у комплексі», – наголосив очільник Луганщини, спілкуючись із журналістами.