Прес-центр1 вересня 2022, 18:09

За гроші від продажу першої в Україні благодійної марки придбають сучасний автомобіль для піротехніків

У регіонах країни відбулося спецпогашення благодійної поштової марки «Пес Патрон».

До нього доєдналися перший заступник начальника Луганської обласної військової адміністрації Олексій Смирнов і директор філій АТ «Укрпошта» у Луганській та Донецькій областях Вадим Шестопалов

«По-перше, хочу зазначити, що штемпелі «Перший день» працювали сьогодні для Луганської області в Покровську. По-друге – це перша в Україні благодійна марка: по 8 гривень із кожної купівлі підуть на придбання машини механізованого розмінування на дистанційному управлінні, яку передадуть ДСНС, а також на допомогу притулкам для тварин», – підкреслив Олексій Смирнов.

Додамо, що штемпелі АР Крим, Севастополя та Херсона працювали у київському головпоштамті.

Випуск марки реалізовано у партнерстві з Державною службою України з надзвичайних ситуацій.

Марковий аркуш містить 8 різних за сюжетом поштових марок із зображенням пса Патрона, який за час війни з росією допоміг рятувальникам виявити десятки вибухових пристроїв на Чернігівщині. Талісман ДСНС так сподобався українцям, що вони віддали йому друге місце в народному голосуванні на тему нового випуску марок.

Автором поштового випуску став дизайнер-ілюстратор Олександр Нікітюк, учасник конкурсу Укрпошти на кращий дизайн поштової марки «Доброго вечора, ми з України!». Перед автором стояло завдання не лише проілюструвати самого песика, а й привернути увагу суспільства до проблем замінованих територій. Так з’явилися поштові марки із зображенням пса Патрона на полі, яке всупереч небезпеці обробляють українські фермери; у житловому кварталі, куди мають повертатися мешканці після того,
як ЗСУ звільнили місто від окупантів; на дитячому майданчику, оскільки статистика свідчить, що найбільше від мін потерпають саме діти.

До речі, частина марок надійде до сільських відділень прифронтових філій Укрпошти, аби військові мали можливість купити марку в найближчому населеному пункті. Вже традиційно новий поштовий випуск Укрпошти можна буде придбати також й в онлайн-магазинах Укрпошти на Prom, Kasta, Rozetka, eBay та Amazon.

Крім того, до поштового випуску буде випущено мерч: футболки, худі, магніти, значки, рюкзак для взуття, наліпки та горнятко із зображенням пса Патрона.

Вартість кожної поштової марки – 31 грн, з яких номінальна вартість - F (23 грн), а сума благодійного збору позначена на кожній марці знаком «+» і складає 8 грн. Кожен, хто придбає, автоматично стає учасником благодійного збору на придбання машини для розмінування «Armtrac 400», яка може розміновувати до 2400 кв м на годину. Машина може управлятися оператором на безпечній відстані дистанційно на відстані до 800 метрів або здійснюватися з броньованої кабіни. Крім того, кожна придбана марка це – також і допомога притулкам для тварин.

Тираж маркового аркуша із 8 марок, які надруковані на самоклеючому папері, становить 1 млн примірників, тобто загалом випущено 8 млн  марок. Вони продаються тільки у форматі аркушу. Також випущено конверти «Перший день»,  художні конверти формату С6 та DL, листівка. 

У відділеннях та онлайн можна придбати не більше 5 маркових аркушів, 5 листівок, 5 художніх конвертів, а також тільки у відділеннях до 2 конвертів «Перший день» на одне замовлення.

Спеціальні набори зі спецпогашенням можна придбати лише на онлайн-майданчиках eBay та Amazon та поштовому маркеті Укрпошти у обсязі не більше двох наборів на одне замовлення.