Прес-центр24 листопада 2017, 14:11

За матеріалами СБУ засуджено двох терористів ОРДЛО

За матеріалами Служби безпеки України у Луганській та Донецькій областях засуджено трьох бойовиків терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

Правоохоронці встановили, що двічі судимий мешканець міста Перевальськ на Луганщині після звільнення з в’язниці у 2014 році приєднався до незаконних збройних формувань терористів. Перебуваючи у лавах бойовиків, він працював у «комендатурі» та зі зброєю охороняв «штаб» бандфомування «Призрак» в Алчевську.

У складі НЗФ зловмисник пройшов підготовку під керівництвом російського інструктора, який навчав бойовиків поводженню з кулеметами та мінометами. У лютому 2015 року за вказівкою ватажків його направили до Дебальцевого для здійснення збройного спротиву силам АТО.

Співробітники СБУ затримали терориста у 2016 році у місті Рубіжне, де він переховувався від правосуддя.

Другий зловмисник, мешканець міста Лисичанськ, перебуваючи у складі незаконного збройного формування, залучався до спорудження незаконних блокпостів бойовиків та брав безпосередню участь у бойових діях проти сил АТО.

У травні 2017 року оперативники спецслужби спільно з військовими Збройних Сил України затримали терориста поблизу лінії розмежування.

Суд визнав зловмисників винними за ч. 1 ст. 258-3 і ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді десяти та восьми років позбавлення волі відповідно.