Прес-центр9 квітня 2020, 11:04

За минулу добу в Україні зафіксовано 224 нових випадки зараження коронавірусом

Про це стало відомо під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у режимі відеоконференцзв’язку, у якому взяв участь голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Під час наради головним доповідачем виступив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. Він повідомив, що за минулу добу по всій території України зареєстровано 224 нових випадки зараження коронавірусом. Наразі збільшується кількість тестувань населення на COVID-19. Тільки за минулу добу було зроблено майже 2400 тестів.

Очільник МОЗу наголосив на приділенні максимальної уваги до тестувань згідно затвердженому Міністерством алгоритму здійснення проб. При ретельному виконанні цього у лікарів буде змога дослідити ланцюги зараження та оперативно приступити до ізоляції та лікування хворих.

Також він повідомив, що наразі триває робота у напрямку держзакупівель засобів індивідуального захисту та необхідного обладнання. Максим Степанов зазначив, що це дозволить лікарням на місцях отримати необхідні інструменти для боротьби із смертельно небезпечним вірусом.

Наступним питанням стала обсервація хворих на коронавірус. Так, було повідомлено, що вчора затверджено постанову Уряду, яка передбачає обов’язкову обсервацію для осіб, які прибувають із-за закордону. Документом також було затверджено порядок здійснення та фінансування обсервації громадян. Наразі місцева влада буде отримувати компенсацію за обсервацію з держбюджету.