Прес-центр15 лютого 2018, 15:02

За місяць в Центрах обслуговування платників Луганщини надано майже 8,5 тисяч адмінпослуг

У Головному управлінні ДФС у Луганській області повідомили, що обслуговування жителів області здійснюється у 18 Центрах обслуговування платників. В них за січень поточного року надано 59436 послуг та сервісів (у тому числі 8492 адміністративні послуги).

Найчастіше відвідувачі ЦОПів користуються послугою з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. За вказаний період видано 4560 таких карток.

Послугами з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків скористались 1717 громадян.

За послугою з реєстрації книг обліку розрахункових операцій суб`єкти господарювання звернулися 413 разів, з реєстрації розрахункових книжок – 81.

За цей час також видано 356 ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Частими клієнтами Центрів обслуговування є платники єдиного податку. За звітний період 195 підприємців зареєструвалися платниками єдиного податку та 340 «спрощенців» звернулися за наданням витягу з реєстру платників єдиного податку, з реєстрації книги обліку доходів і витрат платникам єдиного податку – 288.

Жителі області 108 раз зверталися за довідкою про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію), за довідкою про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами фіскальної служби, – 194.