Прес-центр27 вересня 2018, 17:09

За низкою напрямів Луганщина значно підвищила позиції у рейтингу соціально-економічного розвитку

Про результати моніторингу соціально-економічного розвитку Луганської області за 2017 рік та I півріччя 2018 року на засіданні колегії облдержадміністрації поінформувала заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Ольга Севостьянова.

Вона повідомила, що у минулому році Луганська область оцінювалась по 52 показникам, що характеризують ситуацію за 11 напрямами в різних сферах соціально-економічного розвитку.

Проблеми з енергопостачанням та логістикою значно вплинули на вищеназвані показники.

У І півріччі поточного року позитивну динаміку зафіксовано за показниками індексу обсягу сільськогосподарського виробництва та індексу споживчих цін.

За показником фінансова самодостатність спостерігається позитивна динаміка з наповнення місцевих бюджетів. Це дало змогу піднятись у загальному рейтингу на шість позицій.

За показниками прямих іноземних інвестицій, темп зростання яких у 2017 році склав 101,2 %, область посіла 19 місце проти 25 у 2016 році та 15 – у І півріччі поточного року.

За показником напряму «Доступність та якість послуг у сфері освіти» область піднялась на 13 позицій та посіла шосте місце.

Напрям «Раціональне природокористування та якість довкілля» характеризує ситуацію в сфері екології та ефективність здійснення природоохоронних заходів.

Область піднялась на 19 позицій та посіла четверте місце за рахунок підвищення показника темпу зростання (зменшення) викидів забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення.

За результатами оцінки соціально-економічного розвитку регіонів за 2017 рік та І півріччя 2018 року керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації надано доручення забезпечити проведення аналізу негативних тенденцій розвитку відповідних сфер для прийняття оперативних управлінських рішень щодо вирішення проблемних питань.