Прес-центр25 квітня 2018, 17:04

«За останні чотири роки Луганщина отримала неоціненну допомогу від Товариства Червоного Хреста України», – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 25 квітня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь в урочистих зборах, присвячених 100-річчю з дня утворення Товариства Червоного Хреста України. На заході також були присутні представники благодійної організації з різних куточків Луганщини, керівники структурних підрозділів ОДА та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

У вітальному слові очільник області наголосив: «Щиро вітаю всіх, чиє серце відкрито для допомоги людям, для кого милосердя стало справою життя, – звернувся Юрій Гарбуз. – Як і сто років тому, Україна потерпає від руйнівних наслідків війни. І як і сто років тому, поряд з нужденними люди з емблемою червоного хреста на грудях». Керівник сердечно подякував від імені всієї Луганщини Товариству Червоного Хреста України за неоціненну допомогу.  

Благодійна організація розгорнула широку гуманітарну допомогу постраждалим внаслідок війни. МКЧХ брав безпосередню участь у ремонтах та відновленні водогонів області. Завдяки Червоному Хресту відбувся розрахунок за послуги водопостачання КП «Попаснянський районний водоканал» за послуги жителям ОРЛО.

Юрій Гарбуз також вручив низку обласних нагород. Зокрема, керівник Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Ольга Кудаєва була нагороджена Почесною відзнакою «За розвиток регіону».

Вона, у свою чергу, розповіла про сторічний досвід діяльності організації в Україні та визначні події з історії Червоного Хреста Луганщини.