Прес-центр22 вересня 2021, 15:09

За підтримки Проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» впроваджуються проєкти у соціальних та медичних сферах

Сьогодні голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з регіональним директором Проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» Володимиром Аредовим.

Під час бесіди вони поспілкувались щодо подальшого співробітництва у проєкті з впровадження системи електронного документообігу в облдержадміністрації та розглянули потенціальні напрями роботи міжнародної організації.

Зі свого боку, Володимир Аредов зазначив, що закуплено необхідне комп’ютерне, серверне обладнання, офісне програмне забезпечення для впровадження нової системи електронного документообігу для облдержадміністрації.

На стадії завершення знаходиться проєкт зі створення клієнто-орієнтованого підходу у пенсійній службі, що імплементується в смт Станиця-Луганська (проведення ремонтних робіт, придбання меблів, обладнання, надання тренінгів для персоналу).

Також однією із важливих робіт організації є реалізація пілотного проєкту Центру Громадської Взаємодії у с. Шульгинка Старобільського району. Центр стане багатофункціональним простором для надання послуг, зустрічей влади з громадянами, проведення тренінгів тощо. Подібний проєкт вже реалізовується у м. Попасна.

У свою чергу, Сергій Гайдай висловив глибоку зацікавленість та готовність облдержадміністрації стати координатором між місцевою владою та організацією для спільної роботи.

Очільник області подякував за допомогу у розвитку і розбудові Луганщині та запропонував долучитися до реалізації проєктів у соціальній та медичній сферах.

Так, незабаром у Сєвєродонецьку відкриється ветеранський хаб.  Приміщення площею 200 кв. м. буде поділено на зони: кабінет психологічної реабілітації, кімнату зустрічей тощо. Сергій Гайдай запропонував допомогти в установці розділювальних мобільних стін. Та повідомив, що у наступному році заплановано відкрити подібний хаб у Лисичанську.

Крім цього, допомога потрібна у створені інклюзивної кімнати на базі СНУ імені Володимира Даля та реабілітаційного центру для дітей у Рубіжному.

За підсумками зустрічі вирішено, що зазначені питання розглянуть більш детально на спільній нараді з залученням представників відповідних структурних підрозділів.